October 28, 2009

De ce nu aspiram???

O intrebare care doare ? poate.Cel putin in ziua de azi si mai ales in Romania acest cuvant cunoscut de putini si pus in practica si de mai putin ar putea sa fie salvarea noastra.
De ce nu aspiram la mai mult decat avem ?..simplu.Pentru ca nu am fost invatati sa vrem mai mult decat avem.Ni s-a umplut creierul de limite si bariere invizibile practic indestructibile care ne impiedica sa facem cu adevarat ce am vrea.
Ideea de baza cu care suntem crescuti este cam asa :Invata-Gaseste un loc de munca-O casa-copii si traieste de pe o zi pe alta fara sa iti doresti altceva.Cel putin in Romania a avea casa si familie este ceea ce defineste fie o femeie fie un barbat.Ideile nonconformiste si idelurile scoase la bataie pentru a fi calcate in picioare de altii sunt tinute in frau de multi dintre noi de teama sau de faptul ca am fost obisnuiti cu ideea ca suntem incompetenti si incapabili de a avea un viitor mai bun si de a reusi.
Mereu pe picior de inferioritate am uitat probabil ca avem si noi mandrie si valori cu care sa ne afirmam, calitati ce trebuie sa le facem cunoscute si ca avem putere de schimbare.
Cei care indraznesc sa faca ceva diferit,inedit si revoltator pentru cei invavati pe sistemul bani, munca , acasa - sunt priviti ca niste ciudatenii ale naturii si mereu subiect de batjocora sau comentarii de cea mai joasa speta.
De cate ori nu ati fost facuti nebuni sau nu ati atras priviri care mai de care..Stiu foarte bine cum este si de aceea tind sa ii felicit pe cei care nu au in cap numai idei preconcepute care sunt diferiti si le place asta si care simt ca pot face mai mult decat se presupune.Felicitari.

1 comment:

  1. regulile societatzii sunt dictate de multzime... din nefericire

    ReplyDelete