October 2, 2009

Situatii....in care mintim?

Sunt sigura ca multi spun minciunele fie cu intentie fie de a proteja pe cineva.Motivele sunt nenumarate si circumstantele in care ne aflam ne imping la gesturi "disperate".Cat de grav este sa minti? o intrebare cat se poate de bine pusa.Depinde de situatie, de moment.Daca nu vrei sa superi pe cineva sau sa pari indiferent strecori o minciunica,daca nu vrei sa mergi undeva mai bine zici ca iti este rau sau ca esti ocupat decat sa superi pe cel care te-a invitat.
Se zice ca minciuna are picioare scurte si adevarul umbla cu capul spart.Daca stam si ne gandim se aplica aceasta regula mai mereu.Se pare ca diplomatia nu consta in a spune numai adevarul, unele lucruri nu trebuie stiute sau aflate spre binele fizic si psihic al celuilalt.
Nu incurajez minciuna, insa din cand in cand spre binele celorlalti o minciuna nevinovata face cat 1000 de adevaruri.Eu personal urasc sa mint, insa ma gasesc in situatii in care nu am alta scapare si atunci mint intr-un mod discret si care sa fie atat in avantajul meu cat si a celuilalt.

Morala:Totul are o limita ....tu unde te afli ?

No comments:

Post a Comment