October 6, 2009

Despre falsa impresie......geisha

Urmaresc de mult timp parerile oamenilor fata de gehise.Cel mai des termenul este asociat cu prostituata sau dama de companie.Ei bine este o falsa impresie, iar dama de companie nu este in sensul sexual al cuvantului ci in sensul real adica o femeie care tine companie barbatilor la banchete si diferite festivitati.
Inzestrata cu o cultura coplesitoare despre tot ceea ce inseamna Japonia , arta , ceremonii,aceasta femeie este o adevarata profesionista.O femeie culta si educata care este instruita in arta de a face conversatie dar si de a socializa.
Printre atributiile pe care le are se numara cantatul la instrumente traditionale precum shamisen si dansuri traditionale japoneze.
Aceste lucruri nu sunt invatate peste noapte,acestor femei luandu-le ani intregi de a se perfectiona si de a aduna cat mai multe informatii.De asemenea ele trec prin anumite stadii in care poarta numele de maiko ca mai tarziu sa devina gheise.

Deci cand auziti termenul de gheisa sunteti sfatuiti sa va ganditi de doua ori inainte sa trageti concluzii pripite sau sa etichetati.

2 comments:

  1. asa e, mie niciodata nu mi s-a parut ca gheisa ar fi o prostituata, mai ales pentru ca lumea o admira pentru statut. Sa fim seriosi sa fii laudata ca esti prostituata? Ciudata cultura asiatica (ca nu e numai in japonia , ci mai degraba in China). totusi e bine sa fii mai bine lamurit ce inseamna gheisa ... "dama culta" xD

    ReplyDelete
  2. asocierea gheiselor cu prostituatele vine doar din lipsa de cultura si lipsa de informare...
    si eu ma enervez cand vad oameni care trag concluzii pripite fara a da un search pe google (cat despre dex :)) nu se pune problema)

    "ce i ce nu citeste niciodata nu greseste"
    asta cred ca e refrenul unei melodii din cadrul miscarii de rezistenta http://miscareaderezistenta.jurnalul.ro/

    ReplyDelete